Regie tijdens je evaluatiegesprek

Regie tijdens je evaluatiegesprek

Category : Duurzaam opbouwen

Dit kort programma maakt deel uit van het e-selfcoachingsprogramma ‘Duurzaam opbouwen’. Maar het is ook los goed te gebruiken met name als je interesse uitgaat naar het krijgen van regie van je evaluatiegesprek tijdens je re-integratie.

Een evaluatiegesprek dient over de voortgang van je belastbaarheid te gaan en over wat je nodig hebt om (verder) vooruit te komen. De meeste werkgevers praten dan meestal over het aantal uren, welke werkzaamheden je doet en hoe je het werk doet (of het loonwaardig is).

Een bedrijfsarts gaat wat verder, maar velen blijven steken bij: “Werknemer heeft beperkte energie en problemen met concentratie.” Al met al dekt dit onvoldoende waar het écht over gaat.

Als een bedrijfsarts al gedetailleerd kan vermelden hoe het met je voortgang gaat en waarom het zo is, wordt toch de vraag: “Wat heb je nodig om beter vooruit te komen?” te weinig gesteld. Het dient ook een vraag te zijn die echt aan jou gesteld wordt, zodat jij in dit proces betrokken wordt.

 

In dit korte programma krijg je handvatten om op een concrete manier inhoud te kunnen geven aan de bespreking van je voortgang. En wel op een manier, dat een ander je begrijpt, het logisch vindt en je kan volgen. Ook krijg je handvatten om ervoor te zorgen dat het gesprek zo gaat lopen dat jij datgene kunt vertellen en vragen wat jij voor ogen hebt.

De informatie is concreet en direct toepasbaar in jouw situatie. Als je toch behoefte krijgt aan enige verduidelijking, doorvertaling of heb je een specifieke vraag over jouw situatie, dan kun je gebruik maken van de 30 minuten tijd waarin je een beroep kunt doen op een coach. Dit is bij de prijs inbegrepen. Het is tijd die je kunt benutten per e-mail en/of telefoon om te sparren of vragen te stellen. Je kunt je vraag sturen naar: aan@dosomegood.nl